Jobbeurs Sint-Niklaas

Jobbeurs Sint-Niklaas

Samen met de VDAB en de stad Sint-Niklaas organiseerde bedrijventerreinvereniging Bepasin een grootschalige jobbeurs in ’t Bau-Huis. Meer dan 70 bedrijven uit verschillende sectoren tekenden present en meer dan 900 bezoekers mochten ze ontvangen. De teller van het aantal openstaande vacatures in Sint-Niklaas staat momenteel op 3.000. Werkgevers zijn dus dringend op zoek naar medewerkers en met de eerste getekende arbeidscontracten zijn alle betrokkenen zeer tevreden van de organisatie. Om de lokale talenten zoveel mogelijk te binden aan Sint-Niklaas en de eigen ondernemers werden ook (laatstejaars-)studenten uitgenodigd om een eerste job of gepaste stageplaats te vinden.

Bron: 
Made in Oost-Vlaanderen
Contactgegevens: 

Bepasin vzw
info@bepasin.be

Succesvolle jobbeurs in Wilrijk

Succesvolle jobbeurs in Wilrijk

In samenwerking met de VDAB organiseerden Handel en Industrie Werkt (HIW), de gemeente Aartselaar en de districten Wilrijk en Hoboken op 2 maart een jobbeurs in de showroom bij Cardoen. Omwille van de schaarste op de arbeidsmarkt en personeelstekort op diverse niveaus werd ervoor gekozen de jobbeurs open te stellen voor zowel hoog- als laaggeschoolde profielen. Er waren 30 deelnemende bedrijven en ruim 300 bezoekers.

Samenwerking op bedrijventerreinen - Delen van diensten en personeel

Samenwerking op bedrijventerreinen - Delen van diensten en personeel

In de studie ‘Samenwerking op bedrijventerreinen’ ging de SERV op zoek naar inspirerende voorbeelden van duurzame samenwerking op bedrijventerreinen. Hier kan u een selectie uit het rapport lezen met een overzicht van acties rond het delen van diensten en personeel in de onderzochte zones. Er komen ook een aantal netwerkinitiatieven aan bod.

 

Contactgegevens: 

Gert Verdonck
Via LinkedIn

Jobbeurs en ‘Teamtrophy’ voor de bedrijventerreinen in Deinze

Jobbeurs en ‘Teamtrophy’ voor de bedrijventerreinen in Deinze

Bij Deinze industrie zaten ze niet stil. Er werden in 2019 verschillende duurzame acties georganiseerd in het kader van de provinciale subsidie voor het verduurzamen van bedrijventerreinen. In mei ’19 organiseerden ze een jobbeurs en in augustus ’19 werd er een ‘teamtrophy’ georganiseerd.

De bedrijven stonden voor een enorme uitdaging: medewerkers vinden. Vaak kennen de mensen de bedrijven in de regio niet en weten ze niet wat ze te bieden hebben. Daarom organiseerde Deinze industrie als koepelvereniging voor de 2de keer een jobbeurs. De Jobbeurs Deinze is een laagdrempelige, ongedwongen manier om bedrijven en medewerkers te ontmoeten. Gewoon luisteren wat een bedrijf te bieden heeft en luisteren wat de medewerker in zijn of haar mars heeft. Ook werden er workshops aangeboden over ‘hoe solliciteren’ en bezoekers konden hun cv laten screenen bij een VDAB sollicitatiecoach. 350 mensen knoopten gesprekken aan met toekomstige werkgevers en deden nieuwe ideeën op. De reacties van de standhouders waren gemengd; vooral het vinden van gespecialiseerde technische profielen blijkt zeer moeilijk te zijn.
Temeer is Deinze Industrie ervan overtuigd dat een initiatief zoals een jobbeurs opportuniteiten creëert en de perceptie van werken en ondernemen versterkt. 

Vervolgens organiseerde Deinze Industrie in augustus de Deinze Industrie Teamtrophy. Deze eerste editie van een collectieve sportieve teamdag was een schot in de roos. 15 bedrijventeams namen deel en beleefden een fijn sportief netwerkmoment. Sport en ondernemen is absoluut een goede combinatie om bedrijven onderling te laten kennis maken, maar ook om bedrijven op de kaart te zetten. Via deze weg kun je meegenieten van de beelden: https://flic.kr/s/aHsmGuKdrw .

Contactgegevens: 

Yannic Demeyer - coördinator van ondernemerskoepel Deinze Industrie
info@deinzeindustrie.be
0497 480 657