Beweegvriendelijke bedrijventerreinen met de innovatieve IPitup-beweegbank

Beweegvriendelijke bedrijventerreinen met de innovatieve IPitup-beweegbank

Een sterke onderneming draait op gezonde medewerkers

Wie gezond is, heeft meer energie, is alerter én productiever. Door het plaatsen van een beweegbank op het bedrijventerrein kan je je werknemers stimuleren om gezonde keuzes te maken en daar pluk je dan als onderneming automatisch de vruchten van.

Alles-in-één-toestel

De IPitup-beweegbank is een meerpersoons zitbank met meervoudige beweegfuncties die een unieke waaier aan lichaamsoefeningen mogelijk maakt. Je kan er heen om je broodnodige portie zuurstof te scheppen, een gezond tussendoortje te nuttigen of je lunch te verorberen, maar er is meer. Véél meer. Aan dit compacte alles-in-één-toestel kan je ook een complete workout afwerken. En daarvoor heb je slechts 10 minuutjes nodig. Je moet zelfs je sportkleren niet aantrekken!

Infopaneel, webapp en coaching

Hiervoor maak je gebruik van de laagdrempelige oefeningen op het geïntegreerde infopaneel of werk je met de bijhorende gratis beweeg-app die prima dienst doet als virtuele coach en motivator. Iedereen die meer wil of moet bewegen kan er mee aan de slag, ongeacht zijn of haar beweegniveau. De webapp helpt je aan een sterker en beter uitgebalanceerd lichaam waardoor je blessures vermijdt en je prestaties verbeteren, zowel fysiek als cognitief.

Uit de praktijk

IMEC Leuven gelooft in de meerwaarde van het beweegbankproject. IMEC investeerde in de aankoop van meerdere beweegbanken en maakte daarbij ook gebruik van het bijhorende coachingstraject. Enkele collega’s volgden de gratis opleiding tot IPitup-trainer of -ambassadeur. Sindsdien staan ze tijdens de lente- en zomermaanden paraat om hun IMEC-collega’s te informeren, initiaties te verzorgen en lessenreeksen te organiseren. Ze begeleiden, coachen en creëren een ‘can do’-omgeving, met aandacht voor correct bewegen en succesbeleving. Interessant en motiverend bovendien: telkens één van de IMEC-medewerkers met de beweegapp aan het werk gaat, doneert IMEC 1 euro aan een goed doel.

Testen via de uitleendienst

Ook Sport Vlaanderen gelooft in de beweegbank en stelt diverse mobiele beweegbanken ter beschikking via zijn uitleendienst. Hierop kunnen ook bedrijven(terreinen) intekenen. Experimenteer gedurende 1 maand met de beweegbank, maak gebruik van het bijhorende activeringstraject en maak van jouw werkomgeving ook een beweegvriendelijke ruimte!

 

Contactgegevens: 

info@ipitup.be
016 43 68 47

Gezondheidsproject op bedrijventerrein PEGASUS park in Machelen-Diegem

Gezondheidsproject op bedrijventerrein PEGASUS park in Machelen-Diegem

(Bron : Fitter&Fitter)

Begin 2018 startte de organisatie Fitter&Fitter met haar sportcoach testsessies met de initiatie van verschillende vormen van sport en beweging voor de werknemers van Pegasus Park en alle aanpalende bedrijventerreinen. Na het inloopjaar 2018 begint 2019 met een uiterst gevarieerd aanbod op deze locatie.

Maandelijkse activiteiten

Binnen het Pegasus park zullen maandelijks beweegactiviteiten worden georganiseerd om zo een continue cultuur van gezondheid en beweging te creëren.  Dergelijke activiteiten kunnen op termijn een echte mentaliteitswijziging bij werknemers bewerkstelligen. Vanuit Sport Vlaanderen (“Sport op het Werk”) zal als eerste ondersteuning communicatie* en coach-uren (50%) worden aangeboden. Verschillende stakeholders en middenveldorganisaties willen kijken hoe zij hun steentje kunnen bijdragen voor de gezondheid van de werknemers op bedrijventerreinen.

*mogelijks promotie/inspiratiefilmpje om dit initiatief op bedrijventerreinen doorheen gans Vlaanderen te promoten (Ken Nys, projectverantwoordelijke Sport op het Werk)

Details

Naast sport en beweging zal er ook ruimte zijn voor gezonde voeding, houding versterkende oefeningen en initiaties allerhande om werknemers vertrouwd te maken met nieuwe sport- en/of bewegingstechnieken. Men zal daarbij steeds het nuttige en gezonde aan het aangename proberen te paren. Ook seizoensgebonden activiteiten worden voorzien om de afwisseling te maximaliseren voor werknemers-deelnemers. Het project zal ook leerlessen opleveren voor soortgelijke implementaties op andere bedrijventerreinen.

 

 

Contactgegevens: 

Bart Delobel/Sports Coach Fitter&Fitter
bart@fitterandfitter.be
+32 496 856455

 

Run into the Zone Loopwedstrijd voor een goed doel Waregem-Zuid

Run into the Zone Loopwedstrijd voor een goed doel Waregem-Zuid

Bedrijvenpark Waregem Zuid organiseerde op zaterdag 24 maart 2018 voor de tweede keer 'Run into the Zone' op haar bedrijventerrein. Start en aankomst vonden deze keer plaats op de terreinen van TVH, waar ook gezorgd werd voor een kinderdorp en foodtrucks. Deelnemers konden kiezen voor een traject van 6 of 11 km. Het parcours liep tussen en zelfs door verschillende bedrijven in het bedrijvenpark. De deelnemers kregen zo een unieke kans om deze bedrijven op een originele manier te ontdekken (TVH, Mc Three, Garage Dhont, Renson, Callens & EmK, Van Damme, Goethals Ijzerwerken, Bent Schoenen, G&V, Cras, Nori & Locinox). Per inschrijving werd 1 euro afgestaan aan een goed doel. Daarmee ondersteunden de meer dan 800 sportievelingen de Vereniging Sport en Ontspanning voor Mindervaliden (SOMIVAL).

Een 'voorloper' in Haasrode: de Research Run

Een 'voorloper' in Haasrode: de Research Run

De 'Research Run' is een vaste afspraak tussen de bedrijven op bedrijventerrein Haasrode. Voor de zevende keer op rij delegeren de bedrijven één of meer estafetteploegen die 9, 6 en 3 kilometer afleggen.

Aan de grondslag lagen loopevents die in Brussel en Wallonië werden georganiseerd zonder enige Vlaamse tegenhanger. Een jonge Leuvense sportcoach wou 'iets met sport' in het Research Park Haasrode opzetten. Als schrijver van het loopmagazine Zatopek kwam hij met organisator 'Running Nation' in contact en in de periode 2008/2009 was de kruisbestuiving een feit.

Om de eerste editie van de grond te krijgen gaf Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant financiële en organisatorische ondersteuning. Onder de vaste deelnemers vinden we de grote bedrijven en organisaties gevestigd op het research park in Haasrode zoals CEGEKA, KU Leuven met hun Leuven Research & Development Technology Transfer Office, LMS en VWR.

Waar de eerste editie reeds kon buigen op meer dan 100 deelnemers is dat aantal gestaag toegenomen en varieert het bij de laatste edities steeds tussen 300 à 320 lopers. Het loopgedeelte speelde zich in het verleden af rond het cateringbedrijf OCTOGOON in Haasrode. Dankzij de samenwerking met de Hogeschool UCLL krijgt het jaarlijkse sportevent een vast onderkomen op de nieuwe Proximus-site.

De organisatoren hopen dat het bedrijventerrein meer grip zal krijgen op het event dat werd opgestart met externe sponsors. Bij de meest recente editie was de deelname van de vzw Bedrijventerreinmanagement Haasrode alvast een teken in de goede richting. Het concept kan uitgebreid worden tot andere vormen van sport en beweging zoals wandelen en fietsen, waardoor de groep van potentiële deelnemers aanzienlijk zou toenemen. Het afsluitende netwerkevent met prijsuitreiking en fotoshoot voor deelnemers en supporters maakt het event meteen ook tot een sociaal gebeuren.

Hier hoor je enkele deelnemers aan het woord.

In Pegasus Park in Diegem wil men voor de verschillende bedrijven een compleet sport- en gezondheisproject op poten zetten. Het innovatieve zit in het uitgebreide 'menu' dat aan de bedrijven wordt aangeboden: sportsessies, jaarlijkse 'start to run', voorbereiding van het hele bedrijventerrein op de lokale 10 miles, Ventoux 20 kilometer en het ter beschikking stellen van een heuse foodcoach, een kinesist en zelfs een mental coach.

 

 

Contactgegevens: 

Bart Delobel, Fitter&Fitter
bart@fitterandfitter.be
0496 85 64 55

Sport op het werk

Sport op het werk

We combineren steeds vaker onze studies met ons werk en ons gezin, en zo zetten we onze vrije tijd stevig onder druk. Sport op het werk gaat dan ook vaak niet verder dan wat pingpongen over ideeën, wat dansen op het slappe koord en klimmen op de carrièreladder. Tot vandaag. Want vandaag lanceert Sport Vlaanderen Sport op het werk, een project dat honderden ideeën samenbrengt om ook de werkvloer zinvol te doen bewegen en sporten. Waaier door het aanbod en ontdek wat jouw werkomgeving aankan.

Contactgegevens: 

Ken Nys, projectverantwoordelijke Sport op het Werk
Ken.Nys@sport.vlaanderen
02 209 45 09 
0477 95 02 34