Gezondheidsproject op bedrijventerrein PEGASUS park in Machelen-Diegem

(Bron : Fitter&Fitter)

Begin 2018 startte de organisatie Fitter&Fitter met haar sportcoach testsessies met de initiatie van verschillende vormen van sport en beweging voor de werknemers van Pegasus Park en alle aanpalende bedrijventerreinen. Na het inloopjaar 2018 begint 2019 met een uiterst gevarieerd aanbod op deze locatie.

Maandelijkse activiteiten

Binnen het Pegasus park zullen maandelijks beweegactiviteiten worden georganiseerd om zo een continue cultuur van gezondheid en beweging te creëren.  Dergelijke activiteiten kunnen op termijn een echte mentaliteitswijziging bij werknemers bewerkstelligen. Vanuit Sport Vlaanderen (“Sport op het Werk”) zal als eerste ondersteuning communicatie* en coach-uren (50%) worden aangeboden. Verschillende stakeholders en middenveldorganisaties willen kijken hoe zij hun steentje kunnen bijdragen voor de gezondheid van de werknemers op bedrijventerreinen.

*mogelijks promotie/inspiratiefilmpje om dit initiatief op bedrijventerreinen doorheen gans Vlaanderen te promoten (Ken Nys, projectverantwoordelijke Sport op het Werk)

Details

Naast sport en beweging zal er ook ruimte zijn voor gezonde voeding, houding versterkende oefeningen en initiaties allerhande om werknemers vertrouwd te maken met nieuwe sport- en/of bewegingstechnieken. Men zal daarbij steeds het nuttige en gezonde aan het aangename proberen te paren. Ook seizoensgebonden activiteiten worden voorzien om de afwisseling te maximaliseren voor werknemers-deelnemers. Het project zal ook leerlessen opleveren voor soortgelijke implementaties op andere bedrijventerreinen.

 

 

Contactgegevens: 

Bart Delobel/Sports Coach Fitter&Fitter
bart@fitterandfitter.be
+32 496 856455