Netwerkdag bedrijventerreinmanagement

Op 13 september organiseerde POM Oost-Vlaanderen een inspirerende netwerkdag in het kader van het Kennisnetwerk Bedrijventerreinmanagement. Na de ontbijtsessie met Stefaan Vandist over de belangrijkste ingrediënten van een vruchtbare samenwerking op vlak van duurzaamheid, toekomstverkenning en innovatie volgden drie getuigenissen uit de praktijk.
Ewoud Monbaliu reikte de aanwezigen een kader aan over ‘samen handelen’. Frank Coppens, voorzitter van bedrijventerreinvereniging Industriezone 2 Ninove, deelde zijn sleutels tot succes van de vereniging. Dr. ir. Robbert Snep van de Universiteit Wageningen vertelde de deelnemers over de verdiensten van investeringen in groen op bedrijventerreinen.
De boeiende voormiddag werd afgesloten met een actiegerichte oefening rond samenwerking op bedrijventerreinen. Er werden ervaringen uitgedeeld en oplossingen voor problemen uit de praktijk werden samen ontwikkeld. Hiervoor werd handig gebruik gemaakt van de inzichten en hefbomen die door de sprekers werden aangereikt.

 

Contactgegevens: 

Heleen Veys, POM Oost-Vlaanderen
heleen.veys@pomov.be