Mobipunten in Vlaanderen

Taxistop en Autodelen.net stellen een nieuw concept voor: 'mobipunten'. Dit zijn knooppunten voor verschillende vervoerswijzen op buurtniveau. Een mobipunt bestaat uit enkele parkeerplaatsen voor autodelen, fietsparking en een nabije halte van openbaar vervoer. Taxistop en Autodelen.net leerden het concept kennen in Bremen en het Noorse Bergen en willen dit graag ook in Vlaanderen.

Vandaag bestaan in verschillende Vlaamse steden al autodeelstandplaatsen die ook aansluiten op andere vervoerswijzen. Het kind een naam geven moet leiden tot meer herkenbaarheid en kwaliteit. De twee organisaties kozen ervoor om een duidelijk merkbeeld met bijkomende criteria te laten ontwikkelen om te vermijden dat elke gemeente een eigen weg zou opgaan.
 
Een mobipunt kan zowel in een woonbuurt als op een bedrijventerrein ontwikkeld worden. Zo kan iedereen op elk moment de meest efficiënte vervoerswijze kiezen. Een mobipunt brengt de verschillende vervoersmodi samen.
 
Heb je interesse om mobipunten in uw gemeente of op uw bedrijventerrein te installeren? Wil je het concept en de criteria beter leren kennen? Download dan nu de conceptnota.

Contactgegevens: 

Jeffrey Matthijs, Autodelen.net vzw
jeffrey@autodelen.net
0495 88 34 98

 

Angelo Meuleman, Taxistop vzw
ame@taxistop.be
0476 47 76 61