Logistieke HUB en waterstof als motor voor decarbonisatie in Willebroek

Een complex ecosysteem zoals dat van bedrijventerrein MG Park De Hulst in Willebroek vraagt om een veelzijdige aanpak waarbij verschillende technologische oplossingen aangereikt worden en waarbij de wensen en verzuchtingen van alle bedrijven zoveel mogelijk in acht worden genomen.

Daarom hebben Montea, Quares en Toyota Material Handling het initiatief genomen om met ondersteuning van de VUB en de interclusterorganisaties Flux 50, VIL en VLAIO een haalbaarheidsstudie te lanceren, met als doel de mogelijke scenario’s voor de energietransitie van MG Park De Hulst te bestuderen en te optimaliseren.

Er zullen verschillende oplossingen worden bestudeerd, onder andere lokale hernieuwbare energieopwekking, lokaal geproduceerde groene waterstof, energieopslagsystemen, elektrische - en waterstofvoertuigen, zowel voor mobiliteit als voor interne logistiek. De betrokkenheid en inbreng van de aanwezige bedrijven op het bedrijventerrein is essentieel voor het welslagen van deze studie waarin de projectpartners de behoeftes van elk bedrijf willen meenemen.  

Op 15 februari vond de kick-off plaats van dit innovatieve project. Benieuwd hoe het eraan toeging? Bekijk dan de aftermovie.

 

Contactgegevens: 

Mia Van Daele, Quares
mia.van.daele@quares.be