België krijgt eerste Airbnb voor de logistieke sector

Vastgoedgroep Montea lanceert als eerste in ons land een Airbnb voor de logistieke sector: Stockspots. Bedrijven die opslagruimte over hebben kunnen die aanbieden op het online platform aan bedrijven die er nood aan hebben.

Het idee is simpel: bedrijven benutten hun magazijnen vandaag niet altijd ten volle. Meer nog: de meeste bedrijven hebben volgens onderzoek opslagruimte die meer dan geregeld voor 30% leeg staat. En dat terwijl sommige andere ondernemingen, groot of klein, juist voor een heel specifieke periode op zoek zijn naar extra opslagruimte. Bijvoorbeeld als het gaat om seizoensgebonden artikelen, promotionele acties, overproductie, enzovoort. Stockspots speelt hierop in door beide groepen met elkaar te ‘matchen’, helemaal vergelijkbaar met het Airbnb-model. Alleen gaan ze nog een stap verder dan de klassieke Airbnb en verwerken ze intern de facturatie, zorgen ze voor de verzekering, enzovoort.

Deze vormen van 'sharing logistics' en 'logistiek in de cloud' bieden ook op onze Vlaamse bedrijventerreinen enorme opportuniteiten.

Contactgegevens: 

Jo De Wolf, Montea
jo.dewolf@montea.com
053 82 62 62