beeldvorming inrichting

SpaceLab moet opwaardering Vilvoords bedrijventerrein sneller zichtbaar maken

SpaceLab moet opwaardering Vilvoords bedrijventerrein sneller zichtbaar maken

BUDALAB

Om de dynamiek van opwaardering van het bedrijventerrein BUDA in Vilvoorde op korte termijn zichtbaar te maken komen er pop-up installaties.

De provincie Vlaams-Brabant investeert 80.000 euro in deze tijdelijke verblijfs- en ontmoetingsruimten in de vorm van pop-up-installaties in de bedrijvenzone BUDA. “Deze installaties moeten het klassieke denken over de publieke ruimte openbreken en de mogelijkheden en kansen tonen van deze ondergewaardeerde bedrijvenzone. De installaties moeten het gebied in de kijker zetten en de aantrekkelijkheid van de bedrijvenzone vergroten voor alle gebruikers”, aldus gedeputeerde van ruimtelijke planning Ann Schevenels (Open Vld).

De installaties zijn geschikt voor activiteiten en kleine evenementen, zoals een locatie voor foodtrucks of recreatie zoals bijvoorbeeld een jeu-de-boules of picknicktafel. De provincie Vlaams-Brabant stelde studiebureau SpaceLAB uit Mechelen aan om deze pop-up-installaties te ontwerpen en te realiseren. Dat laatste is voorzien in april 2019. Bedrijven en bewoners van het gebied krijgen in september inspraak in het ontwerp van de installaties.

Bron: Made in Vlaams-Brabant, 3/7/2018

Contactgegevens: 

Jacques Devos, POM Vlaams-Brabant
jacques.devos@pomvlaamsbrabant.be
016 26 71 87