Hallo Stage - een innovatieve app voor studenten en ondernemers die elkaar zoeken

In samenwerking met Dutch TechZone heeft de VPB een innovatieve stage-app ontwikkeld die bedrijven en studenten snel en makkelijk met elkaar in contact brengt. In de app en op de website van Hallo Stage presenteren bedrijven zichzelf door middel van een filmpje: wie zijn ze, welke stageplaats hebben ze en naar wie zijn ze op zoek. Studenten maken een profiel aan en laten in een filmpje weten welke opleiding ze doen, welke richting en welk jaar. De studenten zoeken vervolgens tussen de stageplaatsen en geven een like aan de juiste stage. Bedrijven zien alleen de studenten die hen een like hebben gegeven. Geven ze de student een like terug? Dan is er een match en ontvangen bedrijf en student via de mail elkaars contactgegevens. Bij het ontstaan van een match stopt de rol van Hallo Stage: bedrijf en student kunnen nu contact met elkaar opnemen om er samen iets moois van te maken.

Hallo Stage combineert de voordelen van verschillende social media: YouTube (communiceren met bewegende beelden), Twitter (kort en bondig) en Tinder (matchmaking). Een filmpje zegt immers zoveel meer dan een CV of een vacature op papier. 

Momenteel worden bedrijven benaderd om hun filmpjes te plaatsen. Zodra er voldoende stageplaatsen in de app staan, gaan we samen met docenten aan de slag om studenten met behulp van deze app hun eigen profiel aan te laten maken en zo gericht te zoeken naar een geschikte stageplaats. Geïnteresseerd? Een bedrijfsprofiel aanmaken is makkelijk en kan in slechts vijf stappen:

1. Ga naar www.hallostage.nl
2. Klik op ‘Aanmelden bedrijven’
3. Vul naam en e-mailadres van uw bedrijf in
4. Log in met het wachtwoord dat u per e-mail ontvangt
5. Vul onder ‘mijn gegevens’ uw profiel aan en plaats uw vacature met video!

Contactgegevens: 

Jacqueline Tuinbeek, Dutch TechZone
j.tuinbeek@emmen.nl 

Arda van Dam, VPB
a.vandam@vpb-emmen.nl