West-Vlaamse ondernemers ondersteunen samen een project van de Damiaanactie in Nigeria

Acht West-Vlaamse gemotiveerde ondernemers gingen een partnership aan met het University College Hospital (UCH) om de Damiaanactie te ondersteunen bij de bouw van een nieuw medisch behandelingscentrum in Ibadan, Nigeria. Het doel is om extra fondsen (zowat 100.000 euro) te werven om de volledige bouw effectief te verwezenlijken. Met dit centrum wil Damiaanactie de opkomst van multiresistente tuberculose indijken en het groeiend aantal patiënten opvangen en behandelen.

Daarom werd op 27 september 2018 het startschot gegeven van een reeks fondsenwervingsacties onder de slogan ‘100.000 voor Ibadan’ en dit met een avant-première van de film ‘Niet Schieten’ van Stijn Coninx in Kinepolis Kortrijk.

De 8 West-Vlaamse ondernemers die hun schouders zetten onder dit initiatief zijn Klaas Fremaut (Focus Advertising), Hubert Sigiez (Andacon), Rudy Denutte (De Rocker Logistics), Tine Deleu en Luc Jennes (Globetrade), Dirk Vercruysse (D/M Vercruysse Interieurarchitecten), Jo Benoit (Clovis Oncology) en Karel-Jan Vercruysse (Invisible Puppy).

Meer info via https://fundraise.actiondamien.be/pages/film-nl  en  https://nl.linkedin.com/company/damiaanactie 

Bron: 
https://www.damiaanactie.be/node/187