Pak droogterisico’s aan met de waterbarometer

Waterschaarste vormt een ernstige bedreiging voor onze economie. Bedrijven zitten met veel vragen. Wat betekent dit voor mijn bedrijf? Hoe pak ik dit het best aan? Om op een eenvoudige manier uw waterbeheer te optimaliseren en water- en droogterisico’s in kaart te brengen en te verlagen lanceerde VITO de waterbarometer tool, in samenwerking met het Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Met de waterbarometer worden alle waterstromen en gerelateerde kosten visueel gepresenteerd en de risico's van de waterbronnen in kaart gebracht. Tegelijk krijgt u een omgevingsanalyse met nabijgelegen alternatieve, duurzame waterbronnen. Voor deze waterbronnen worden ook geschikte behandelingen gepresenteerd. De waterbarometer helpt om de juiste maatregelen te selecteren.

De waterbarometer is gratis en beschikbaar via www.waterbarometer.be. Nadat u een login hebt aangemaakt, kan u aan de slag met verschillende modules. Op de website staat ook een filmpje dat de verschillende mogelijkheden van de waterbarometer toont.

Nog vragen of hulp nodig bij het gebruik van de tool? Schrijf u via deze link dan in voor de gratis online infomomenten.

Video: