Een 'voorloper' in Haasrode: de Research Run

De 'Research Run' is een vaste afspraak tussen de bedrijven op bedrijventerrein Haasrode. Voor de zevende keer op rij delegeren de bedrijven één of meer estafetteploegen die 9, 6 en 3 kilometer afleggen.

Aan de grondslag lagen loopevents die in Brussel en Wallonië werden georganiseerd zonder enige Vlaamse tegenhanger. Een jonge Leuvense sportcoach wou 'iets met sport' in het Research Park Haasrode opzetten. Als schrijver van het loopmagazine Zatopek kwam hij met organisator 'Running Nation' in contact en in de periode 2008/2009 was de kruisbestuiving een feit.

Om de eerste editie van de grond te krijgen gaf Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant financiële en organisatorische ondersteuning. Onder de vaste deelnemers vinden we de grote bedrijven en organisaties gevestigd op het research park in Haasrode zoals CEGEKA, KU Leuven met hun Leuven Research & Development Technology Transfer Office, LMS en VWR.

Waar de eerste editie reeds kon buigen op meer dan 100 deelnemers is dat aantal gestaag toegenomen en varieert het bij de laatste edities steeds tussen 300 à 320 lopers. Het loopgedeelte speelde zich in het verleden af rond het cateringbedrijf OCTOGOON in Haasrode. Dankzij de samenwerking met de Hogeschool UCLL krijgt het jaarlijkse sportevent een vast onderkomen op de nieuwe Proximus-site.

De organisatoren hopen dat het bedrijventerrein meer grip zal krijgen op het event dat werd opgestart met externe sponsors. Bij de meest recente editie was de deelname van de vzw Bedrijventerreinmanagement Haasrode alvast een teken in de goede richting. Het concept kan uitgebreid worden tot andere vormen van sport en beweging zoals wandelen en fietsen, waardoor de groep van potentiële deelnemers aanzienlijk zou toenemen. Het afsluitende netwerkevent met prijsuitreiking en fotoshoot voor deelnemers en supporters maakt het event meteen ook tot een sociaal gebeuren.

Hier hoor je enkele deelnemers aan het woord.

In Pegasus Park in Diegem wil men voor de verschillende bedrijven een compleet sport- en gezondheisproject op poten zetten. Het innovatieve zit in het uitgebreide 'menu' dat aan de bedrijven wordt aangeboden: sportsessies, jaarlijkse 'start to run', voorbereiding van het hele bedrijventerrein op de lokale 10 miles, Ventoux 20 kilometer en het ter beschikking stellen van een heuse foodcoach, een kinesist en zelfs een mental coach.

 

 

Contactgegevens: 

Bart Delobel, Fitter&Fitter
bart@fitterandfitter.be
0496 85 64 55